Resultat, Kriterieauktionen
september 28 2016 0 kommentar

Resultat, Kriterieauktionen

 

ASVT beklagar att vår hemsida låg nere under Kriterieauktionen. Hemsidan utsattes återigen av en "cyberattack" under auktionen, vilket sänkte hela servern hos webbhotellet. Det är oerhört frustrerande och vi för en dialog med webbhotellet om hur vi ska kunna undvika detta i framtiden. Vi hoppas att våra tillfälliga lösningar hjälpte till att ge den information som söktes under auktionen.

Försäljningsprocenten för Kriterieauktionen i sin helhet steg med 12 procentenheter till 91 procent jämfört med förra året. Medianpriset steg med 33 procent till 80 000 kronor (2015: 60 000 kronor).
Medelpriset ökade med 23,6 procent, till 109 377 kronor (2015: 88 493 kronor). Medelpriset på sålda hingstar ökade med 34,1 procent och på ston med 8,2 procent.
- Den treårssatsning som beslutats som en del i Pokalåret har mottagits mycket väl av marknaden. Jag tror att auktionsresultaten och dessa satsningar skapar optimism hos ASVT:s medlemmar och hoppas att det i förlängningen kan leda till ökade betäckningssiffror, säger Sara Blomhage, generasekreterare på ASVT.

Oliver Hall (Ready Cash-Lady Minette) blev Kriterieauktionens dyraste häst och köptes av Reijo Liljendahl för 750 000 kronor. Oliver Hall såldes av Grållen AB. (Foto: Claes Kärrstrand)

Pressrelease och resultat >> Torsdag >> Fredag >> Lördag & Totalt

Håkan Persson
Håkan Persson