Dags att tävla om ett Frankrike äventyr!
december 20 2020 0 kommentar

Dags att tävla om ett Frankrike äventyr!

Haras Bouttemont hemIdag är det fjärde advent och då skall vi tävla om en fri levande fölavgift igen! Det är familjen Allaire som med sitt Haras de Bouttemont ställer upp med en levande fölavgift i antingen Gotland eller Django Riff.

Lite extra saker att tänka igenom idag då man måste transportera ned sitt sto till Frankrike för betäckning så även om den levande fölavgiften är fri så blir det en del kostnader runt betäckningen så innan ni är med och tävla så var medveten om det så vi utnyttjar det fina priset. Priset skall också utnyttjas av vinnaren och får inte säljas vidare.

Sedan måste ni vara medlemmar i ASVT för att vara med och tävla om dagens pris och skulle ni inte vara det men vill vara med och tävla så kan du lösa ditt medlemskap här och då är du givetvis också medlem för hela 2021! (+) Gå vidare

I år kommer vi som sagt tävla om en fri levande fölavgift i antingen Django Riff eller Gotland. Django Riff var med redan förra året och det var Django Riff som blev förra årets vinnare Christina Lagerroths val och äventyret gick bra så hon går i väntans tider i Västergötland på att det skall dyka upp en liten fransman eller fransyska tidigt nästa sommar!

Django Riff har sin första kull på banorna här i Sverige och det har börjat bra då man i sin första kull har fått fram en stjärna i Good Vibes som har gjort 5 starter och har raden 3-1-0 och har kutat 13,5ak redan som tvååring.

Även i Frankrike har hans tvååringar så smått börjat röra på sig och Invictum du Noyer har börjat med två raka vinster men även Igrec de Celland har imponerat med två vinster på tre starter.

Django Riff själv var en riktig unghäststjärna som var igång tidigt och vann Prix Emmanuel Margouty som är det första storloppet för tvååringarna i Frankrike. Han gjorde 7 starter som tvååring med raden 4-1-0.

Som treåring fortsatte framgångarna och han vann bland annat Gr.I loppen Criterium des Jeunes och Prix Alvert Viel sedan skojade Django Riff även med motståndarna i Europeiskt 3-åringschampionat som också är ett Gr. I lopp. När Django Riff gjorde bokslut efter två och treåringssäsongen hade han gjort 20 starter med resultatraden 10-5-0 så man kan lugnt säga att Django Riff var en talangfull unghäststjärna! Även Avelsvärderingsnämnden gillade Django Riff och menade att hans skattade avelsvärde är mycket högt.

Django Riffs avkommor har rönt stort intresse på auktionerna och ser ofta väldigt fina ut så Good Vibes är säkert bara första stjärnan med Django Riff som pappa!

Här kan du läsa mer om Django Riff (+) Gå vidare 

Den andra hingsten som vinnaren kan välja är Gotland och även det här är en riktig talangfull unghäststjärna som vann alla sina fem starter som tvååring och även han plockade hem Prix Emmanuel Margouty. Gotland rankades som etta i den franska G kullen som tvååring och sprang in hela 161.100€ som tvååring.

Framgångarna fortsatte som treåring och man segrade nästan i hälften av sina starter med sina fem segrar och Gotland vann bland annat Gr. II löpningarna Prix Maurice de Gheest, Prix Paul Karle och Prix Abel Bassigny. Hela treåringssäsongen inbringade nästan 3 miljoner svenska kronor.

I år har Gotland vunnit ett uttagningslopp till Grand Prix de L’U.E.T. och i skrivande stund har Gotland tjänat 557.700€ och i princip över hela sin karriär vunnit hälften av sina starter. Gotland har börjat sin karriär som avelshingst under året så han har ännu inga avkommor. Med tanke på sin stora talang på tävlingsovalen samt sin fina bakstam med en mamma som vann Gr. I lopp och med Ready Cash som pappa så är det ett mycket intressant tillskott hingstsidan.

Här kan du läsa mer om Gotland  (+) Gå vidare


Gemensamt för Django Riff och Gotland är att båda två har varit stora unghäststjärnor och båda är unga hingstar som redan är i avelsboxen och båda två har Ready Cash som pappa vilket gör dem extra intressanta så ett svårt men samtidigt delikat val för den lycklige vinnaren den 20 december.

Dagens fråga

Haras de Bouttemont är som många vet stället där Ready Cash lever och verkar som avelshingst. Han har många av sina söner på samma plats men inför 2021 presenterar Haras de Bouttemont två nya hingstar som inte har Ready Cash som pappa på sin hemsida vilka är de två nya avelshingstarna?

Du mejlar in ditt svar till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. innan klockan 24.00 i kväll. Om du känner dig osäker på ditt svar så kan det vara en bra idé att gå in på Haras de Bouttemonts hemsida som du kommer till om du klickar på deras annons här ovan. Glöm inte att skriva vem som medlemskapet står på så vi hittar er när vi kontrollerar att den som vi drar som vinnare är medlem och telefonnummer så vi kan ringa och gratulera vinnaren!

Dagens priser

1:a pris Fri levande fölavgift i antingen Django Riff eller Gotland
2:a pris Ost & Vinset
3:e pris Gåvokort Delicard

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren

Tomas Nilsson
Tomas Nilsson