Då är det dags för finalen i årets julkalender!
december 24 2020 0 kommentar

Då är det dags för finalen i årets julkalender!

Då är vi framme vid sista luckan i ASVT:s julkalender. Som traditionen har blivit så är det Menhammar som avslutar julkalendern med att vara värd för den sista luckan.

Även i år så ställer Menhammar upp med en fri levande fölavgift i antingen From Above eller Panne de Moteur som årets sista vinnare får välja mellan. Det är som vanligt bara medlemmar i ASVT som kan vara med och tävla om den levande fölavgiften men är du inte medlem men vill vara med och tävla så löser du det lätt här och då är du också medlem för hela 2021. (+) Gå vidare

Man kan säga att From Above och Panne de Moteur befinner sig i lite olika lägen av sina avelskarriärer. From Above har skämt bort oss i många år och redan i sin första kull som kom 2005 fick han topphästen Marshland som tjänade över 5,5 miljoner och ytterligare fyra miljonärer i sin första kull. Sedan har miljonärerna duggat tätt genom åren som har haft From Above som pappa och han ståtar med hela 37 svenskfödda avkommor som blivit miljonärer!
from above hem

Den senaste stjärnan Brother Bill  var nära att försvara sin Breeder’s Crown titel som fyraåring för några veckor sedan när finalerna gick på Eskilstuna. Trots en heroisk insats så fick man inte tag i Hail Mary!

Det finns dock många kanonhästar mellan Marshland och Brother Bill. Ett litet axplock ger oss hästar som Orecchietti, Highspeed Call, Quick Fix, Timbal och Pastore Bob så potentialen för att får en väldigt bra tävlingshäst efter From Above är väldigt stor!

På bilden till vänster ser du From Above och här kan du läsa mer om From Above (+) Gå vidare 

Som tävlingshästar hade både From Above och Panne de Motuer väldigt fina framgångar. From Above plockade hem den tunga trippeln  som 3-åring vinst i Kriteriet, som 4-åring vinst i Derbyt och som femåring vinst i Elitloppet. När det var dags att summera tävlingskarriären så fanns det lite drygt 8,3 miljoner på kontot och det var utan premiechansning att boosta intjänade pengar med!

Även när man tittar på startstatistiken så blir man imponerad av From Above då han på 38 starter vann hela 23 gånger och 3 andraplatser samt 2 tredjeplatser så en segerprocent på 61% och en platsprocent på 74% är siffror som alla vi som äger hästar drömmer om!

Panne de Moteur har däremot nyligen börjat sin avelskarriär och har sin första stora stjärna på banorna nu i treåriga San Moteur som var en av favoriterna till vinsten i Breeder’s Crown lite tidigare i november men en galopp förstörde chansen för att Panne de Moteur skulle få sin första storloppsvinnare men San Moteur har redan tjänat drygt 2,5 miljoner.

Panne de Motuers första kull kom 2016 men han kom igång sent det året så han fick bara 11 avkommor. Så man kan säga att hans första riktiga kull är född 2017 för där har han 24 avkommor och det är i den kullen San Moteur dyker upp.

Här kan du läsa mer om Panne de Moteur (+) Gå vidare

Panne de Moteur var lite rikare när han avslutade sin tävlingskarriär då han hade 8,7 miljoner på sitt bankkonto vid pensionering och även här var pengarna intjänade utan premiechansning som boost.

Panne De Moteur hem

Genombrottet på tävlingsbanan kom som 4-åring då han vid säsongens första storlopp Konung Gustaf V:s Pokal blev tvåa. Drygt 2 veckor senare vann Panne de Moteur Fyraåringseliten på Solvalla under Elitloppshelgen. Vann sedan ett försök i Sprintermästaren för att sluta tvåa i finalen efter Brad de Veluwe. I derbyfinalen på hösten så var det Pato som blev för svår men även där fick man en hedrande andraplats och man hade skaffat sig en position i kullen som fyraåring.

Som femåring vann Panne de Moteur både Jubileumspokalen på Solvalla samt Sundsvall Open på Bergsåker och som äldre minns vi hans andraplats i Elitloppet efter Timoko.

Dagens fråga

Vilken Menhammar uppfödning är segerrikaste under 2020, vunnit mest lopp, fram till dagens datum enligt Menhammars hemsida?

När du löst dagens fråga så mejlar du in ditt svar till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. innan klockan 24.00 idag. Tänk på att skriva medlemsnummer eller vilket namn/företag medlemskapet står på. Skriv också ditt telefonnummer så vi kan ringa och gratulera vinnaren! Om du klickar på Menhammars logga så kommer du till deras hemsida

Menhammar

Dagens priser

1:a pris Levande fölavgift i antingen From Above eller Panne de Moteur

2:a pris Ost & Vinset

3:e pris Gåvokort Delicard

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren

Tomas Nilsson
Tomas Nilsson