Årets Uppfödarbragd
januari 05 2016 0 kommentar

Årets Uppfödarbragd

Årets Uppfödarbragd 2017 | Tilldelades Prestera International (Lars Åberg)

Ur bragdkommitténs motivering | Lars Åberg som är mannen bakom Prestera International har i många år drivit en framgångsrik uppfödning med Steinlager som den stora stjärnan. Under 2017 tändes en ny stor stjärna – Cyber Lane. Valacken lyste starkast och klarast på travsportens stjärnhimmel, vann inte bara försök och final i Svenskt Travderby och finalen i Breeders Crown, han blev också Sveriges vinstrikaste häst 2017. Till det har Lars Åberg också kunnat fira 20 år som uppfödare och fick sin åttonde miljonär och man hamnade dessutom på en fjärdeplats över årets vinstrikaste uppfödare!

Utdelas sedan 2002 | Priset Årets Uppfödarbragd instiftades 2002 och delas ut till en uppfödare som haft exceptionellt stor framgång inom sin uppfödning.
Stor eller liten uppfödare har i detta sammanhang ingen betydelse. Det handlar inte i första hand om den mest vinstrika eller största uppfödaren utan det är framgångarnas art som ligger till grund för bragdkommitténs slutliga val.

Med bragdkänsla! Det ska handla om framgångar som kan associeras till just en bragd!

Det kan till exempel vara;
- ett sammantaget exceptionellt resultat
- ett exceptionellt resultat av en eller flera uppfödningar som till exempel segrar
i stora eller klassiska lopp eller absoluta världsrekord.

Vilka kan komma ifråga
För att komma ifråga som kandidat ska det vara en eller flera som
- kan identifieras som uppfödare
- att uppfödningen har en viss kontinuitet
- att uppfödningen präglas av god hästhållning.
En uppfödare kan få priset flera gånger.

Alla kan ge förslag | Vem som tilldelas Årets Uppfödarbragd utses i december varje år av en bragdkommitté med representanter för ASVT, Svensk Travsport och travsportjournalisterna.
Ordförande i kommittén är Lennart Peterson-Brodda. Alla har möjlighet att lämna förslag till pristagare. När det är dags att lämna förslag publiceras på asvt.se och i tidningen Travhästen.

ASVT
ASVT

Uppfödare, hästägare, proffs, amatör eller – kort och gott - travintresserad? Ett medlemskap i ASVT medför att det blir enklare som billigare.

Vill du vara en del av oss?

Vi på ASVT ger dig massor mervärden som medlem. Rådgivning, tips och vår tidning. Bli en del av oss!

BLI MEDLEM IDAG