Årets Kriterieauktion 17-19 september kommer att hållas på Scandic Infra City i Upplands Väsby.

Auktionsdag: 17-19 September

Första utrop: Torsdag  Fredag  Lördag  
Lägsta utropspris: 25.000 SEK

Här kan du se vilka hästar som säljs på Kriterieauktionen 2020, laddas ned som en Excelfil som du får öppna (+) Gå Vidare

Här kan du läsa auktionsvillkoren (+) Gå vidare
Terms of auction in english (+) Gå vidare
Här hittar du anmälningsblankett (+) Gå vidare

Observera: Hästarna skall vara grundvaccinerade mot Hästinfluensa (A2) i enlighet med Svensk Travsports regler (vaccination A, B och C). Hästarna skall vara grundvaccinerade (vaccinationer A och B med ett intervall av 21-92 dagar samt vaccinering C 3-6 månader efter det andra vaccineringstillfället).

Även i år kommer det säljas ett antal framselekterade Kallblodstravare på Kriterieauktionen!

 Här kan du få lite mer tips vad det gäller bilder och film inför auktion. (+) Gå vidare

Här kommer det lite mer tips att tänka på vid fotografering.

En bild säger mer än 1000 ord heter det. Därför är det viktigt att bilden du visar upp av din unghäst också ger ett bra intryck både av hästen och av dig som uppfödare.

Här följer en kort lista med tips att tänka på för dig som inte är så van att fotografera:

1) Se till att ha gott om tid på dig när det är dags för fotografering. 

2) Tänk efter var du ska fotografera hästen. Välj en neutral bakgrund så att inte bakgrunden tar fokus från hästen på bilden. T ex låt bli att få med andra hästar i bilden.

3) Se till att underlaget är plant.

4) Ta bilden ganska nära hästen. Om bilden tas på för långt håll och sedan beskärs kan bildens upplösning bli för låg.

5) En grundläggande detalj som ibland glöms bort är att borsta/tvätta hästen ordentligt innan det är dags för fotografering.

Är du säljare och skall fota din häst för online sidan så får du lite tips här nedan. Vill du ha hjälp med att filma din häst? I så fall kan du kontakta Lina Alm 073- 650 08 05, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. du hittar hennes hemsida på www.linaalmracingmedia.com , Per Nordvall 070-874 96 09 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Malin Albinsson MVA Foto Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. - 0703974385 och hon utgår från Skara.I samband med Kriterieauktionen kommer det som vanligt anordnas en mässa. Är du intresserad av att ställa ut under auktionen kan du kontakta Tomas Nilsson 072-552 38 16

BOENDE & MAT

Vill du bo på Scandic Infra City under auktionen så gäller det att vara ute i god tid och boka rum.

Telefonnummer till Scandic Infra är 08-517 344 00 eller kan ni boka via nätet på https://www.scandichotels.se/hotell/sverige/stockholm/scandic-infra-city

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 Att tänka på innan auktionen!

Läs villkoren innan! | Läs mer i auktionsvillkoren när det gäller både säljare och köpares ansvar, betalningsvillkor med mera. Ytterligare frågor om Kriterieauktionen, finansiering, övriga villkor med mera besvaras av Trottex tel 070-748 03 93.

Om du funderar på att köpa häst så tänk på att lösa finansieringen innan auktionen. Trottex kan nämligen inte ta emot kontanter som betalning för en inropad häst under auktionen. Längre ned på sidan kan du se olika alternativ till finansiering som till exempel  Swish, Auktionskonto och Grönt kort för mer information kontakta Trottex tel 070-748 03 93.

Auktionskonto

Auktionskonto är ett smidigt sätt att lösa betalningen i förväg. Du fyller i ”Auktionskonto” blanketten som du kan ladda ned HÄR eller som finns längst bak i auktionskatalogen. Blanketten skall senast tisdagen 15 september finnas hos Trottex. Skicka den via mail, fax eller posten. Alla kontaktuppgifter finns på blanketten. Du kan sedan handla häst upp till det belopp som du fört över till Trottex och om du så önskar ta med dig hästen hem direkt. Skall någon annan ropa in hästen åt dig så krävs det att vederbörande har en fullmakt att handla på ditt auktionskonto, ladda ned fullmakt här.

Sale Account in english

Om det inte skulle bli något köp eller om köpet understiger det överförda beloppet, överförs resterande belopp till det av dig angivna kontot snarast möjligt efter auktionen. Observera att ingen ränta utgår på pengarna under den tid de finns på Trottex konto.


Swish
Genom att ansluta dig till Swish i förväg så kan en direktöverföring till Trottex konto ske i samband med att ni gör upp köpet och ni kan ta hästen hem direkt om så önskas. Kom ihåg att kontrollera, med din bank, vilken gräns ni har på överföring via Swish innan auktionen och eventuellt höja den.


KREDIT

Vid auktioner anordnade av Trottex gäller följande regler för kredit köp

Grönt Kort
Auktionsarrangören kan bevilja köparen max 30 dagars kredit genom utfärdandet av så kallat Grönt Kort (GK). Detta GK skall medtagas till auktionen och visas upp i sekretariatet vid inköp av häst. Utnyttjas krediten skall särskild skuldförbindelse underskriva i sekretariatet vid auktionen och ränta utgår vid utnyttjande av 20 eller 30 dagars kredit med 16% årsränta. Vid 10 dagars så är krediten räntefri. Här kan du ladda ned en ansökan om Grönt Kort. Skall någon annan göra inköpet så krävs det att vederbörande har fullmakt för att handla på ditt Gröna Kort, ladda ned fullmakt här. Här finns fullmakten på engelska. (+) Gå vidare


Säljarkredit
Säljare som är närvarande vid auktionen kan bevilja säljarkredit för köparen vid auktionen. Detta avgör således varje köpare själv, när han/hon vet vem som är köpare. Om säljare godkänner det får hästen utlämnas direkt, och då är kredittiden på beloppet max 10 dagar. Om säljaren inte godkänner utlämnande, kommer hästen att inackorderas för säljarens räkning men på köparens bekostnad på hästhotell som längst fram till kredittiden i detta fall utgår. OBS! Hästen lämnas inte ut innan full betalning erlagts.

Spontanköp
Gör du ett spontanköp vid auktionen och inte blir beviljad kredit, och ej heller blir godkänd av säljaren så måste du vända dig till någon annan köpare som tillsvidare är beredd att överta inropet i kommision för dig. Den köparen är då medveten om att han/hon till fullo är betalningsskyldig och att hästen inte får säljas vidare innan full betalning erlagts till ASVT:s Trottex AB.

 


 

 

Vill du vara en del av oss?

Vi på ASVT ger dig massor mervärden som medlem. Rådgivning, tips och vår tidning. Bli en del av oss!

BLI MEDLEM IDAG