Vi har en vinnare!
december 25 2019 0 kommentar

Vi har en vinnare!

Då har vi utsett årets julkalenders sista vinnare men ni var många som steg rakt in i vår lilla fälla, trots att vi varnade för att frågan var lite lurig, och tog genvägen via Svensk Travsports hemsida som visar de fem senaste åren och svarade 2018 men faktum är att Menhammar, se urklippet från deras hemsida här nedan, redan 2013 sprängde 40 miljonvallen!
Pengar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 2013 hade en av de hingstar vi tävlade om ett bra år och Panne de Moteur sprang in över 3,2 miljoner det aktuella året!

En som inte gick i fällan och blir belönad med att få en fri levande fölavgift i antingen From Above eller Panne de Moteur är Mikaela Hansson i Varberg.

Mikaela blev nyligen medlem och sa att hon hade tänkt att bli medlem nu när hon har ett avelssto och då passade jag på nu när jag kunde vara med och tävla. Var ett bra beslut för som sagt det var Mikaela som blev vinnaren i årets sista lucka.

Mikaela har ett sto som heter Magica af Djupmyra som hon skötte om som tävlingshäst som tre- och fyraåring. Hon var lite speciell men vi kom fantastiskt bra överens och ägarna sa att den dagen vi slutar med henne kommer du få henne.

Så rätt vad det var för några år sedan ringde telefonen och jag fick frågan om jag ville ta över henne och det kunde jag inte tacka nej till!

Det kan man förstå för Magica af Djupmyra var en klart bra tävlingshäst och i avelsboxen har hon lämnat tre avkommor som tjänat runt halvmiljonen och hon fick en helsyster till sin framgångsrikaste avkomma 2019 efter Orlando Vici som Mikaela äger och som nu skall iväg på inkörning hos Dick Robertsson.

Det finns ännu mer godis i bakstammen då mormor som heter Queen Benå har lämnat två miljonärer i Dunder Kap och Timjans Kap som nästan tjänat 2.5 miljoner.

Hoppar vi sedan vidare till mormorsmor så är det Ginjette och hon har totalt lämnat tre miljonärer och en av dom är ingen mindre än Zoogin.

Jag har inte hunnit fundera på vem jag skall välja säger Mikaela för det här var verkligen inget jag hade räknat med men gud vad roligt det var!

Så ytterligare en blivande avkomma för oss på ASVT att hålla tummarna lite extra för och det var en rolig avslutning på årets julkalender och vi hoppas att vi ses nästa år igen!

Tomas Nilsson
Tomas Nilsson