Vi behöver förslag på aspiranter till Årets Uppfödarbragd!
november 21 2017 0 kommentar

Vi behöver förslag på aspiranter till Årets Uppfödarbragd!

Vi närmar oss nu slutet av 2017 och då skall vi utse vem som har stått för Årets Uppfödarbragd under året. Vi vill gärna ha in förslag på namn från er som har någon aspirant till den titeln!

Finns vissa grundtankar eller intentioner från ASVT:s sida med priset och det är att både stora och små uppfödare kan komma i fråga det är alltså inte storleken på uppfödningsverksamheten som är avgörande.

Priset skall ges till en person som kan ”identifieras” som uppfödare och det skall finnas ett visst mått av kontinuitet då priset skall vara ett ”pris för framgångsrik uppfödargärning”.

Årets som ligger till grund för utmärkelsen skall vara exceptionellt så man kan associerar till en bragd. Antingen ett sammanlagt exceptionellt bra resultat eller att någon av uppfödningarna nått exceptionella resultat som till exempel vunnit något klassiskt lopp eller något storlopp typ Elitloppet.

En annan sak som är tvunget att uppfyllas för att komma ifråga för utmärkelsen är att man måste ha god ordning i sin hästhållning. Man får inte ha anmärkningar mot sin djurhållning och man skall följa Svensk Travsports Policydokument för god hästhållning. Har man sina ston inackorderade så skall gården och den som driver den uppfylla samma villkor.

Vem som helst kan lämna förslag på pristagare till Bragdpriskommittén som sammanträder i december aktuellt år och då utser pristagaren. Vandringspriset blir ständig egendom, om samma uppfödare vinner det tre gånger men man kan inte få priset mer än en gång för samma häst/hästar.

Har ni några förslag så är det bara att mejla in de till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Tomas Nilsson
Tomas Nilsson