Steve & Cindy Stewart kommer till HTBAC II
oktober 10 2017 0 kommentar

Steve & Cindy Stewart kommer till HTBAC II

Vi fortsätter att presentera våra föreläsare lite kort och idag har turen kommit till Steve & Cindy Stewart som i många år har varit en av de mest framgångsrika uppfödarna borta i USA. Många av topphästarna i USA har tagit sina första staplande steg på Hunterton Farm under Steve & Cindys vakande öga!

Cindy Steve web
Steve Stewart driver tillsammans med sin fru Cindy Hunterton Farm i Kentucky i USA. Man har under många år tillhört de framgångsrikaste uppfödarna på andra sidan Atlanten. Årets häst 2010 i USA, Rock N Roll Heaven, var född på Hunterton Farm och på senare år känner vi igen kanoner som Trixton och Mission Brief som såg dagens ljus hos Steve och Cindy.

Lite kuriosa för oss svenskar är att D’One växte upp på de kuperade och vackra markerna på Hunterton Farm och numera deläger Steve och Cindy henne men även Mission Brief har man köpt tillbaka till stuteriet för att säkerställa att man även i framtiden skall se till att stjärnor föds upp på Hunterton Farm.

Hunterton Farm är ”alltid” en av de största säljarna på den kända auktionen i Lexington Selected Yearling Sale så Steve och Cindy vet vad som krävs för att både föda upp en bra häst och dessutom hur man säljer dem. Vi ser framemot att höra Steve och Cindy berättar om sina erfarenheter både vad det gäller uppfödning och hur man presenterar sina hästar för att få ett så bra pris som möjligt.

Tomas Nilsson
Tomas Nilsson