På söndag drar vi igång årets julkalender!
november 27 2019 0 kommentar

På söndag drar vi igång årets julkalender!

Snart dags för 2019 års julkalender och som vanligt har vi fina priser från företag och travbanor i  vår julsäck! Vi räknar därför kallt med att vi skall ha en spännande december månad tillsammans med våra medlemmar och andra läsare!

Scarlet edited

Vi kommer även i år att tävla om fria betäckningar så den tredje advent så gör vi upp om en betäckning som Stefan Melander ställt upp med och det är ingen mindre än Scarlet Knight som någon lycklig medlem i ASVT kommer att kunna vinna en fri betäckning med. Scarlet Knight har haft fantastiska framgångar först på tävlingsbanan med vinsten i Hambletonian 2001 som clou då han gjorde husse Stefan Melander till Sveriges man on the moon!

Scarlet Knight har fortsatt levererat som avelshingst och du kan se några av de över 50 miljonärer han är pappa till! När vi tävlar om betäckningarna så är det som vanligt bara medlemmar i ASVT som får vara med. Är du inte medlem men vill vara med och tävla om betäckningarna, du blir också medlem automatiskt för hela 2020, så kan du fixa ditt medlemskap här! (+) Gå vidare                                                        

haras de Bouttemont hemNästa gång vi tävlar om en betäckning är den fjärde advent och då är det Haras de Mouttemont och familjen Allaire som har valt ut två av Ready Cash fantastiska söner som  vi tävlar om en betäckning med. Familjen Allaire har valt ut Charly du Noyer och Django Riff som vinnaren får välja mellan.

Charly du Noyer var en tidig talangfull häst som startade två gånger som tvååring och vann bägge starterna! Även första starten som treåring slutade med vinst och totalt så  vann Charly du Noyer 12 vinster och sprang in €839.790.

Bland Charly du Noyers segrar lyser vinsterna i Criterium des 3 ans och Criterium des 4 ans lite extra men en minst lika tung titel plockade han hem när han vann Gran  Premio Orsi Mangelli som treåring.

Som en talangfull son till avelsgiganten Ready Cash och med ett mödene som inte går av för hackor så blir Charly du Noyer väldigt spännande att följa även i aveln.

I Frankrike har hans första kull, födda 2017, börjat tävla under året och Helgafell har börjat sin karriär väldigt lovande med 3 vinster och en andraplats på fyra starter och han  har redan tjänat €65.900. 

Django Riff var igång tidigt som tvååring och gjorde sju starter och vann fyra gånger redan som tvååring och han tog hem det prestigefyllda Prix Emmanuel Margouty (Gr.2)  som är det första större loppet för tvååringar.

Framgångarna fortsatte som treåring då han vann Criterium des Jeunes och Prix Albert Viel båda loppen är Grupp 1 lopp. Django Riff vann även Europiskt 3-  åringschampionat och när treåringssäsongen var slut så hade Django Riff gjort 20 starter och hade fixat 10 vinster och 5 andraplatser på de här starterna! Så här långt in i  karriären har Django Riff tjänat hela €1.350.747 och han tävlar fortfarande så det lär bli mer på det kontot!

Hans första kull är född 2018 så vi har inte fått se hans avkommor på tävlingsbanan än men vi har sett många snygga avkommor till Django Riff under årets auktioner och  med sina tävlingsmeriter känns han väldigt spännande i avelsboxen!

Här kan du läsa mer om Charly du Noyer och Django Riff

Sedan är det som traditionen säger Menhammar som är jultomte på självaste julafton och julkalenders avslutning. Då tävlar vi om en betäckning i antingen From Above som fortsätter att leverera topphästar i årgång efter årgång och nu senast är det Brother Bill som har etsat sig fast på näthinnan med sin vassa spurt som tvåa i Svenskt Trav Kriterium och sedan följa upp det med att vinna Breeders Crown hur lätt som helst! Eller kan man välja Panne de Moteur om man är den lycklige vinnaren. Panne de Moteur är ju väldigt ny i aveln och hans första "riktiga" kull är född 2017 och blir intressanta att följa nästa år som treåringar.

Här kan du läsa mer om From Above och Panne de Moteur

Vi tävlar dock om många andra fina priser, 

Våra samarbetspartners Folksam, Granngården och Adriansson Advokatbyrå har varsin dag och då har ni chansen att vinna ett snyggt hästtäcke. Sedan är Scandic med som är en av våra nyare samarbetspartners och då tävlar vi om en weekend på valfritt Scandic Hotell i Sverige.

Givetvis är Svensk Travsport med och har två dagar sedan har vi också med travbanorna Solvalla, Jägersro, Åby, Bergsåker och Axevalla och då kan ni vinna biljetter till fina tävlingar. Travmedia finns med i då Ronden och Sulkysport har två dagar var och då är det deras E-tidning vi tävlar om.

Krafft är också ett säkert kort i ASVT:s julkalender och man har två dagar. Ett annat säkert kort är att Menhammar har ett pris där vinnaren får ta med sig 4 kompisar och få en guidad tur på Menhammar. Vi har också en nykomling som är med för första gången och det är Milli1 som är ett kosttillskot som är en patenterad metod och produkt, baserad på forskning och utveckling av en jästkultur som har en positiv inverkan på levande celler.

Sedan är vi på ASVT givetvis med och har två dagar där du kan vinna någon av våra tjänster som ett medlemskap i ett år, en försäljningsrätt på en Internetauktion eller en avelsrådgivning.

Vi säger ett stort tack till alla företag och travbanor som ställt upp med priser och hoppas att alla medlemmar och andra som följer oss vill vara med och ”tävla” med oss under vår julkalender!

 

Tomas Nilsson
Tomas Nilsson