Medlemsresa till Normandie
juni 16 2016 0 kommentar

Medlemsresa till Normandie

I höst arrangerar Equi Tours och ASVT en studieresa till Normandie. Här väntar en intensiv långhelg med så mycket att uppleva att det räcker en lång bit in i vintermörkret. På den här resan har vi tagit det bästa av det mesta för att få du ska få ut så mycket som möjligt av dagarna i Normandie. Är du medlem i ASVT har du dessutom rabatt på resan vid bokning senast den 30 juni.

Översiktligt program

Onsdag 7 september

Ankomst till Paris och transfer till Deauville. Incheckning på ett trevligt hotell mitt i staden. Välkomstdrink, mingel och gemensam promenad till auktionerna - första och andra dagen erbjuder avkommor från etablerade topphingstar!

Torsdag 8 september

Frukost på hotellet och gång till auktionen. Vi får med oss en fransk specialist i exteriör som ger oss lite förklaringar runt den franska rasen och vad de franska proffsen tittar på. Middag på egen hand i Deauville eller bokat bord på auktionen. 

Fredag 9 september

Frukost på hotellet. Auktioner eller utflykt till invasionskusten med en duktig guide som berättar om händelserna kring den 6 juni 1944. Vi besöker den amerikanska kyrkogården med sina nästan 10.000 kors är det ett mäktigt minnesmärke beläget på en udde och blickar ut över Omaha Beach en av de fem stränderna för invasionen. Tid för härlig lunch vid havet eller i den fantastiska byn Beuvron-en-Auge. Efter lunch blir det Calvados, med provsmakning såklart! 

Lördag 10 september 

Frukost på hotellet. Buss ner till den ”gröna triangeln”, i regionen l’Orne. Här finner vi den franska statens statsstuteri, Haras le Pin och många erkända travtränare som: familjen Dubois, Fabrice Sauloy med sin imponerande träningsanläggning, Haras du Sassy med sitt hästspa och hingststation däribland travstjärnan Timoko, det underbart charmiga stuteriet Bertrand de Folleville, Haras de Cheffreville. Haras de Bouttemont där Ready Cash står… På galoppsidan finns bla det fina Haras du Grand Chêne. Under dagen besöker vi några av ovan anläggningar.

Söndag 11 september 

Frukost på hotellet och utcheckning. Innan vi beger oss mot Paris gör vi vårt sista besök i Normandie på Ecurie de Charmes eller hos Goetz. 

Läs mer om resan här>>

Sara Lennartsson
Sara Lennartsson