Lite statistik runt helgens Breeders' Crown finaler!
november 08 2019 0 kommentar

Lite statistik runt helgens Breeders' Crown finaler!

På söndag är det dags för Breeders’ Crown finaler på Eskilstuna. Är fantastiskt fina lopp så återigen får vi ett bevis på hur duktiga våra svenska uppfödare är. Lite roligt också att vi har sådan fin bredd då det finns hela 37 nervösa uppfödare som har med finalister i någon av de fyra finalerna.

Inte helt oväntat dominerar Menhammar med fyra uppfödningar men hack i häl finns Stefan T.Z. Melander och Snogarps gård med tre stycken uppfödningar att hålla tummarna för på söndag.

Här kan du se stamtavlor och uppfödare till Breeders’ Crown finalerna för ston (+) Gå vidare
Här kan du se stamtavlor och uppfödare till Breeders’ Crown finalerna för hingstar (+) Gå vidare

Bland faders hingstarna så är det också bra spridning då det är 27 olika fäder till de 48 finalisterna. Dock dominerar Muscle Hill med hela sex finalister och bakom där så finns det ett gäng med tre finalister. Bland dessa finns bland annat Super Photo Kosmos som fortsätter att leverera bra hästar trots sin aktningsvärda ålder.

Alltid intressant att också titta på vilka som är morfar till finalisterna och i topp här är kända gamla kämpar som Super Arnie och Cantab Hall som har sex vardera i finalerna tätt följda av Viking Kronos med fem finalister

Här ser du alla hingstar och morfäder som har finalister i Breeders’ Crown (+) Gå vidare

Tomas Nilsson
Tomas Nilsson