La Belle Lady är nytt Elitsto!
februari 01 2019 0 kommentar

La Belle Lady är nytt Elitsto!

Vi sökte Kjell Nyberg för att gratulera till att hans La Belle Lady fick epitetet Elitsto av Elitstokommittén när de hade möte i torsdags. Vi lyckades inte få tag i Kjell men han hade vänligheten att ringa upp på fredagskvällen och det visade sig att han var på skidsemester och han hade nåtts av den roliga nyheten så jag fick inte möjligheten att överraska honom med det glädjande beskedet! Jag och min fru samt vår son äger La Belle Lady och för tillfället är det den enda fölmärren vi har men nu när sonen har blivit riktigt intresserad av det här med avel så kanske vi skaffar ytterligare någon fölmärr säger Kjell.

Kjell berättar att det var hans bror Bengt-Åke som hittade henne i USA men hon gick för dyra pengar på auktion som ettåring så vi kom inte över henne då. Däremot fick vi möjlighet att köpa henne lite senare då det hade strulat i uppträningen och hon hade dessutom varit skadad.

Bengt-Åke är väldigt duktig på stamtavlor och han var övertygad om att vi skulle köpa henne när tillfället dök upp så vi slog till och köpte henne och betäckte med Chocolatier som då stod i USA så hon kom till Sverige dräktig med honom.

Ur detta kom Your Higness som var ett fantastisk sto som slutade med över 9 miljoner på sitt konto när hon la tävlingsskorna på hyllan. Nu har det inte varit en helt rak väg för La Belle Lady i avelsboxen berättar Kjell då hon har haft lite otur och förlorat några föl tidigt.

En annan avkomma efter La Belle Lady som har visat framhovarna är ju Executive Caviar som tyvärr fick sluta sin karriär i förtid då han blev skadad redan som treåring men han hann ju dra ihop 2,5 miljoner på sin korta karriär och hade säkert haft åtskilligt mer på sitt konto om han fått fortsätta sin tävlingskarriär. Executive Caviar var ju en av de hetaste nya avelshingstarna förra säsongen så den avkomman har börjat en ny karriär!

Under förra säsongen så hade La Belle Lady en annan avkomma som hade en fin säsong då hennes avkomma Dealwithakiss visade fin klass och vann ett V75 lopp samt gjorde många andra vassa prestationer. Sedan har jag hört att hennes Love You avkomma Faster Than You är på väg mot start efter lite skadebekymmer sedan har hon ju två föl efter Maharajah som ännu inte är i startbar ålder.

Det finns en hel del som talar för att vi kommer få höra talas om de här två för det här med att lämna stjärnor är ju inget nytt för La Belle Lady!

Tomas Nilsson
Tomas Nilsson