Grattis till V75 vinsten!
februari 06 2017 0 kommentar

Grattis till V75 vinsten!

Vi ringde till Ann-Marie Ströby för att gratulera till V75 vinsten i lördags när Makera plockade ned motståndet trots att hon hade fått vandra hela loppet i dödens. Ann-Marie driver sin verksamhet tillsammans med sin man Lennart och de har varit länge i branschen.


Vi började med ponny och halvblodsuppfödning redan 1975 berättar Ann-Marie men när Lennart blev rullstolsbunden så övergick vi till att föda upp travhästar istället då det är lite enklare i och med att antingen säljer man hästarna som ettåringar eller så lämnar man in dem i träning. Tanken med uppfödningen är att sälja uppfödningarna men ibland måste man ju behålla något sto för att ha framtida avelsston. Lördagens vinnare Makera är en sådan häst som vi har tänkt att avla på i framtiden då hon har fin stam som går tillbaka till Minervablodet berättar Ann-Marie men det är ju bara trevligt när det ramlar in lite V75 vinster på vägen.

makerafol2010 1

 

 

 

 

 

 

Makera som ett sex dagar gammalt föl.

 

 

 

 

 

 

 

Ann-Marie och Lennart följer sina uppfödningar när de tävlar och är i regel på plats på banan när det är dags för start. Vi har haft mycket roligt med Makera´s storasyster Jetset, som vi fött upp tillsammans med Bengt Olsson, vars framgångar vi nästan uteslutande har sett på plats! 

Visst är det roligt med tävlings biten men i själen är jag en uppfödare säger Ann-Marie och berättar att hon köpte Makera´s mormor, Speedy Linda, på annons i Travronden. Vi hade precis bestämt oss för att skaffa ytterligare en avelsmärr och när jag fick se att Speedy Linda var ur Minervablodet så kastade jag mig på telefonen och köpte hästen osedd.
En av Speedy Lindas första avkommor var Makera´s mamma Superlet. Hon var jättefin och hon skulle säljas på auktion berättar Ann-Marie men hon blev allvarligt skadad i hagen under ett åskväder och fick då bli avelsmärr istället. Nu hann Superlet tyvärr inte få mer än fyra avkommor men med Jestset och Makera bland de fyra så hade nog Superlet en hel del ogjort i avelsboxen kan man tänka.

makerasuperlet2010 1

 

 

 

 

Makera i slutet av sin första sommar tillsammans med sin mamma Superlet som förutom Makera har lämnat Jetset på endast fyra avkommor!

 

 

 

 

Att man provade Make It Happen som pappa till Makera beror på att vi hade hört att han lämnade lite mindre avkommor och då Superlet var en rejäl märr så tänkte vi att det skulle passa med honom berättar Ann-Marie. 

Man kan verkligen säga att det passade, visserligen är inte Makera stor men hon har ett vägvinnande trav och hon är alltid träningsvillig och man kan säga att hon verkligen lever upp till ordspråket liten men naggande god!

Tomas Nilsson
Tomas Nilsson