Grattis till V75 vinsten!
januari 23 2017 0 kommentar

Grattis till V75 vinsten!

I lördags plockade On Track Piraten hem sin 21:a V75 vinst och det fick tränare Hans R Strömberg att konstatera att man absolut inte behöver åka över Atlanten för att köpa bra hästar. I just detta fallet så räckte det att åka till Simrishamn nere på Österlen. Där håller Eva Eriksson till och föder upp sina On Track hästar.


Eva berättar att hon diskuterade med Jos Verbeeck när hon skulle bestämma sig för vilken hingst hon skulle välja till On Track Piratens mamma Monrovia. Jos berättade att Kool du Caux var extrem hård och dessutom var en smart och trevlig individ så när han var i rätt storlek för Monrovia så blev valet lätt för Eva och ingen kan ju klaga på resultatet.


Eva siktar på att föda upp runt fem avkommor varje år och hon berättar dessutom att hon har börjat föda upp kallblod. Jag har ett par fina sto så min förhoppning är att nästa kallblodsstjärna är född i södra Sverige.


På min fråga om man blir ”van” vid att vinna V75 lopp så erkänner Eva att nu på vintern när konkurrensen inte är så hård så blir man inte lika uppspelt som när konkurrensen är stenhård och utgången av loppen är oviss för då blir man fortfarande lika glad när man vinner. Eva förklarar Piratens framgångar till stor del med att det är ett fantastiskt team runt honom och han får extremt mycket kärlek från hela teamet och han tackar för det genom att leverera fantastiska resultat!

Tomas Nilsson
Tomas Nilsson