Grattis till V75 vinsten!
januari 16 2017 0 kommentar

Grattis till V75 vinsten!

Det finns många olika sätt att bli historisk på och vid lördagens V75 omgång så vann Replay Pellini loppet där man för första gången tillämpade regeln att flytta ned ett ekipage till platsen efter den man har stört på upploppet. Nu var Replay Pellini i vilket fall som helst först i mål så det påverkade inte hans placering.

Vi ringde till Kristian Pellvik som står bakom stall Pellini tillsammans med sin far Torsten Pellvik som fött upp Replay Pellini för att gratulera till V75 vinsten. Kristian berättar att Replay Pellini var en sådan där häst man kommer ihåg då han redan som föl var fin och stack ut lite. Han såldes på Kriterieauktionen 2013 till Thomas Uhrberg som fortfarande äger honom. Nu är han långt ifrån den vinstrikaste hästen som man har fött upp på Silvåkra Gård som ligger strax utanför Ängelholm i Skåne. Sju miljonärer har börjat sitt liv på gården och den klart vinstrikaste är El Mago Pellini med drygt 5 miljoner på kontot.

Vi startade med uppfödning av travhästar i liten skala 1991. På senare år har vi tänkt om lite och satsat på kvalité både på sto- och hingstmaterialet istället för kvantitet berättar Kristian och vi föder upp ungefär 5-6 föl per år. Man kan säga att vår vision är att föda upp exklusivt stammade hästar för att ge dem bästa möjligheter att lyckas på tävlingsbanan. Målsättningen är att sälja våra uppfödningar även om vi har kvar delar i en del av våra hästar.

Tomas Nilsson
Tomas Nilsson