Dags för Derby finaler!
september 06 2020 0 kommentar

Dags för Derby finaler!

I helgen skall Svenskt Travderby och Derbystoet avgöras och speciellt Svenskt Travderby är det lopp alla med en fyraåring drömmer om att vinna.

Googoo Gaagaa har en fantastisk kull bland årets fyraåringar och har lyckats få med hela 4 hästar i finalen av Svenskt Travderby. Tittar vi på hur de olika avelshingstarna har lyckats om vi slår ihop både Svenskt Travderby och Derbystoet så är det fortfarande Googoo Gaagaa som lyckats bäst med sina 4 finalister.

Han är tätt följd av Bold Eagle som har två finalister i Derbyt och en i Derbystoet. Sedan följer Maharajah, Hard Livin, Ready Cash och Muscle Mass som alla har två startande i söndagens finaler.

Om vi tittar på vilka som har lyckats bäst som morfar bland hingstarna så dominerar Viking Kronos som är morfar till hela fyra av helgens finalister. I övrigt är det bara Cantab Hall och Muscles Yankee som är morfar till två finalister.

Det är hela 20 olika uppfödare som kommer vara lite extra svettiga under söndagsförmiddagen. Snogarps Gård har en extra svettig eftermiddag med hela 3 finalister under söndagen. Prestera International har med en finalist i varje lopp medan Allev. Kronos S.R.L. Soc Agr. har två egna uppfödningar samt en tillsammans med Brixton Medical att hålla tummarna för i finalerna.

Här kan du se stammarna och vilka som är uppfödare till årets finalister!

Derbystoet (+) Gå vidare

Svenskt Travderby (+) Gå vidare

Tomas Nilsson
Tomas Nilsson