ASVT-krönikan
juni 16 2017 0 kommentar

ASVT-krönikan

Sommaren - en höjdpunkt för oss travmänniskor!

Vi har kommit in i mitten av juni och närmar oss midsommar. En högtid som för mig betyder midsommartrav på Hagmyren. Juni är också månaden då mycket händer även på andra håll i travvärlden. De flesta föl har då fötts och många går i tankar på vilken hingst som ska få bli pappa till nästa års föl. Vilken hingst passar bäst till mitt sto? Vilken hingst är intressant för köparna? Funderingarna är många vid valet av hingst. Ofta är det också i juni som höet ska skördas och en lyckad höskörd är ju givetvis av största vikt för framgång under det följande året.

Sommaren är ju för oss travfrälsta den mest intressanta årstiden, förutom föl bjuds det också på storlopp efter storlopp. Som alltid på mors dag, den sista söndagen i maj så var det dags för årets kanske sportsliga höjdpunkt och i år fick vi se Timoko och Björn Goop skära mållinjen som etta i Elitloppet. Jag var själv på plats på Solvalla och fick uppleva den fantastiska stämningen som rådde i publikhavet under dagen. Travsporten när den är som bäst verkligen. Strongt gjort av Timoko att ta sin andra seger i loppet och att göra det som 10-åring. En annan ”gamling” vi såg i Elitloppet var 12-årige Spring Erom som också han kvalade in till finalen. Roligt att de äldre hästarna kan leverera på så hög nivå som de gör. Timokos fantastiska prestation till trots så är nog Bold Eagles försöksseger det man ändå imponerades mest utav.

Men tjusningen med Elitloppet är ju att hästarna ska kunna prestera i två heat. Att Bold Eagle inte kunde upprepa prestationen från försöket i finalen var kanske inte så konstigt men med tanke på vad hästen uträttat tidigare så var det nog inte många som hade tippat på en annan segrare. Nåväl, när vi nu vet hur det hela avlöpte så tycker i alla fall jag att Timoko var är mycket värdig vinnare.

Med önskan om en fortsatt trevlig sommar,
Emil Forsberg, adjungerad ungdomsledamot i ASVT’s styrelse

ASVT
ASVT

Uppfödare, hästägare, proffs, amatör eller – kort och gott - travintresserad? Ett medlemskap i ASVT medför att det blir enklare som billigare.