Årets sista vinnare är korad!
december 25 2018 0 kommentar

Årets sista vinnare är korad!

Då har vi pratat med årets sista vinnare i ASVT:s julkalender som plockade hem en betäckning i någon av Menhammar hingstarna From Above eller Panne de Moteur.

Det var Mikael Johansson i Nyköping som blev den lyckliga vinnaren och Mikael var lite överraskad och sa att där blev jag lite tagen på sängen. Han har aldrig tidigare fött upp en häst men jag är mycket intresserad av travsport och har ägt hästar vid ett flertal tillfällen.

Bland annat har jag varit med och delägt Early Southwind som vann Svenskt Trav Oaks 2006 och det var en fantastisk upplevelse. Jag har också varit delägare i Travkompaniet så jag har fått uppleva mycket roligt som hästägare.

Jag äger ju inget sto idag men har lite kompisar som jag kanske kan samarbeta med eller så får jag helt enkelt köpa ett avelssto på en internetauktion. Får se vad jag kan få tag i men jag är väldigt förtjust i Panne de Moteur som jag följde noga som delägare i Travkompaniet så hoppas att det blir ett sto som passar till honom!

Efter att ha pratat med Mikael så är jag rätt säker på att han kommer föda upp fler hästar än den som kommer bli efter den här vinsten. För Mikael berättade att de köpte Early Southwind som ettåring och tiden fram till hon började starta var så otroligt rolig och spännande att se hur hon utvecklades både mentalt och kroppsligt.

Alla vi som har fött upp hästar vet ju att det är precis det här som gör uppfödning av travhästar så roligt att få se sina älsklingar utvecklas så vi säger välkommen till klubben Mikael!

Tomas Nilsson
Tomas Nilsson